Tools.

Binnen mijn  praktijk maak ik gebruik van meerdere  "tools" om tot een persoonsgerichte therapie en een zogenaamd "Plan van aanpak" te komen. Hieronder licht ik toe welke dat zijn.

 

kPNI therapie

 

kPNI staat voor klinische Psycho Neuro Immunologie. Hoewel dit een mond vol is, zegt dat de meeste mensen niet zoveel. In het kort: kPNI bestudeert de samenhang van alle systemen binnen het lichaam, de interactie met alles om ons heen en hoe het kan dat iemand klachten krijgt of ziek wordt.

Maar kPNI is vooral een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige therapie, het verbindt verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie, orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica met de omstandigheden waarin een persoon functioneert. Door deze inzichten te combineren, vallen de puzzelstukjes rondom een klachtenbeeld in elkaar en weten we wat er moet gebeuren om het lichaam weer gezond en flexibel te krijgen.

Als kPNI therapeut beschik ik over vaardigheden voor diagnose, behandelingsstrategieën en interventies om het lichaam weer te laten functioneren zoals het bedoeld is. En, niet onbelangrijk, hoe je die balans dan ook houdt en verder klachten voorkomt. Want één ding weten we zeker: het symptoom is nooit het échte probleem.

 

 


Orthomoleculaire therapie

 

In 1968 introduceerde de wetenschapper Linus Carl Pauling (1901-1994) in zijn publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term “orthomoleculaire geneeskunde”.

Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam. Het liefst d.m.v. voeding maar soms ook door een interventie met voedingssupplementen.

Het inzicht, dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, is al bij Hippocrates (460-370 v. Chr.) bekend, getuige zijn uitspraak: “Laat uw voeding uw medicijn zijn  en uw medicijn uw voeding”.

Orthomoleculaire geneeskunde kan op verschillende manieren worden ingezet:

  • Genezend
    Achterliggende oorzaak behandelen van chronische klachten/ziekten. Doeltreffend bij o.a. diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en allergieën.
  • Preventief
    Optimaal gezond worden en blijven. Doeltreffend bij o.a. lusteloosheid, vaak honger hebben, stemmingswisselingen en concentratieproblemen.
  • Symptoom- en pijnbestrijding.

 


Hormoon therapie

 

In ons lichaam zijn hormonen de afgevaardigden van de natuur.

Hormonen moeten trachten de gezondheidsbalans (homeostase) te handhaven.

Hormonen kunnen bijvoorbeeld bewerkstelligen dat genen aan- of uitgezet worden.

Hormonen trachten ervoor te zorgen dat alle processen in ons lichaam harmonieus verlopen.

Hormonen zijn informatiemoleculen welke de communicatieprocessen in je lichaam reguleren.

Hormonen spelen een enorme belangrijke rol bij elk aspect van je gezondheid inclusief denken en gevoel.

Hormonen beïnvloeden je slapen, opwarmen, seks, drang naar zoet of prestatie leveren.

Als de hormonen in balans zijn, ben je in je eigen flow. Je voelt je blij, loopt over van energie, je bent slank, vitaal, gezond, happy, aantrekkelijk en fijn gezelschap.
Heerlijk toch?

Bij de meeste mensen is deze hormonale balans echter niet aan de orde.

Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen en al die fijne flowzaken kunt bereiken door te werken aan jouw persoonlijke hormonale balans.

 

 


Hollistische huidtherapie

 

De huid is een reflectie van de inwendige gezondheid. Je kunt dus van de huid 'aflezen' of er in het lichaam processen zijn die misschien niet helemaal soepel verlopen..

De huid is ons oudste orgaan en is daarom ook in staat alle hormonen zelf aan te maken. Het kan dus een zeer waardevolle toevoeging zijn aan de therapie. Een combinatie van interventies waarbij ik de huid ook manueel behandel is dan ook vaak zeer succesvol.

Tijdens de huidbehandelingen werk ik met het franse topmerk Absolution. Dit merk is volledig natuurlijk en biologisch (Ecocert gecertificeerd),  bevat dus geen schadelijke stoffen die de huid, of erger nog ons hormonale systeem kunnen verstoren. Daarnaast wordt Absolution ook nog eens zeer duurzaam geproduceerd en niet getest op dieren. Voor informatie over dit merk vind je hier: https://www.absolution.nl/over-absolution/

De huid is ons oudste orgaan en is daarom ook in staat alle hormonen zelf aan te maken. Het kan dus een zeer waardevolle toevoeging zijn aan de therapie.

 


Evolutionaire geneeskunde 

 

Gedurende de miljoenen jaren van evolutie heeft het menselijk lichaam zich steeds moeten aanpassen aan veranderende omgeving. Ontelbare ziektes en ontberingen heeft het moeten doorstaan. Voor elk van deze problemen is een oplossing gevonden. Deze oplossingen liggen verscholen in ons lichaam en helpen ons elke dag om gezond te blijven.

Echter, in onze moderne wereld passen de oeroude oplossingen niet altijd meer bij het probleem. Waardoor de oude oplossing niet meer werkt, of zelfs nadelig uitpakt.

Daarom is het belangrijk dat je begrijpt wat het lichaam bij ziekte probeert te doen. Want dan kan je ook begrijpen wat het lichaam nodig heeft om te herstellen.